KATEGORIE:
kulinarna
Buła i przyjaciele – z tą książką pieczenie stanie się chlebem powszednim! Czy wiesz, że można piec bez wyrabiania, bez specjalnego sprzętu oraz doświadczenia i w ten sposób wypełnić dom najpiękniejszym zapachem świata – zapachem świeżo upieczonego chleba? Po prostu łączysz składniki, odstawiasz do wyrośnięc...
Buła i przyjaciele
Ina-Janine Johnsen
Super Oferta
Feel good – dobre samopoczucie rodzi się w kuchni! W naszych kuchniach dzieje się czasem magia – gdy po ciężkim dniu siadamy do stołu, a zapach gorącej zupy działa jak balsam na duszę, wtedy czujemy, jak naprawdę smakuje szczęście. To jest właśnie alchemia gotowania. Dobre jedzenie potrafi podnieść na du...
Feel good
Melissa Hemsley
Nowość
I gotowe! Proste, atrakcyjne, ekologiczne przepisy kuchni wege Max La Manna, uznany jest za jednego z 30 najlepszych szefów kuchni zmieniających przyszłość żywności według magazynu VegNews. Jego najnowsza książka I gotowe! zdobyła nagrodę dla najlepszej wegańskiej książki kucharskiej na świecie 2023 przyznanej przez Gourman...
I gotowe!
Max La Manna
Kalimera. Grecka kuchnia radości. Słońce, ludzie i jedzenie – oto kwintesencja smaku Grecji! Dionisios Sturis odkrywa sekrety najlepszych greckich potraw w barwnej opowieści o kraju, w którym się urodził. Jest to nietypowa książka kucharska, w której przewodnik po krainie smaków i zapachów zmienia się w piękną opowieść o r...
Kalimera. Grecka kuchnia radości
Dionisios Sturis
Kefi. Greckie wyspy – smaki i opowieści Nie ma jednej kuchni greckich wysp – kulinarnego kanonu, który powtarzałby się na domowych i tawernianych stołach zarówno na Cykladach czy Sporadach, jak i na Wyspach Jońskich czy Dodekanezie. Każda wyspa to inny smak, który jest wypadkową jej odmiennej historii, kultury, specyficzn...
Kefi
Dionisios Sturis
Dookoła świata można podróżować nie wychodząc z kuchni! Piotr Ibrahim Kalwas od lat podróżuje, próbuje lokalnych dań i gromadzi przepisy. Efektem tych wojaży jest książka kucharska i opowieść o jedzeniu zarazem. W Marhabie łączą się fascynacja kuchniami świata, pasja do gotowania i wymyślania potraw, a także histori...
Marhaba. Witaj w kuchni z czterech stron świata
Piotr Ibrahim Kalwas
Mediterranea. Kuchnia słońca Claudia Roden przez ostatnie 40 lat napisała ponad 20 książek kulinarnych. Otworzyła przed nami podwoje cudownego świata oliwy z oliwek, syropu z granatów czy harissy z płatkami róż, na zawsze odmieniając podejście do gotowania i jedzenia. W nowym zbiorze przystępnych przepisów dzieli się wspomnie...
Mediterranea. Kuchnia słońca
Claudia Roden
Nowość
Bestseller
Pasta Queen. Po prostu wspaniała książka kucharska. Ponad 100 przepisów i historii Jeżeli dotąd nie znaliście Nadii Cateriny Munno czyli Pasty Queen, to znaczy, że nie wiecie nic na temat prawdziwej włoskiej kuchni. W mediach społecznościowych jej kulinarne poczynania śledzi prawie 8 milionów osób (zobacz filmy na kanale...
Pasta Queen
Nadia Caterina Munno
Ziemniak. Wyznanie miłości – ZAKOCHAJ SIĘ W ZIEMNIAKACH! Czy można nie kochać ziemniaków? To jedno z najbardziej dostępnych, przyjaznych dla środowiska, niedrogich i uniwersalnych warzyw. Nuda? Nic podobnego! Wystarczy zajrzeć do książki. Norweska blogerka kulinarna proponuje niemal 100 prostych przepisów, w których ziemniak jest gwi...
Ziemniak. Wyznanie miłości
Ina-Janine Johnsen